Nejen trénink, ale i správné potraviny ovlivňují sportovní výkon

kompozice potravin mandle, okurka,banan,kesu,kiwi

Správně zvolenou stravou, volbou potravin, můžeme výrazně ovlivnit jak sportovní výkon, tak i regeneraci či kvalitu svého života. Vybral jsem pět potravin, které zařazuji do svého jídelníčku a popsal jejich účinky na lidský organismus.

Mandle
Konzumace čtyř mandlí denně vám pomůže snížit cholesterol, zlepší kvalitu vlasů, předchází srdečním onemocněním, pomáhá v boji proti vráskám, pomáhá s redukcí tělesné váhy a zvyšuje mozkovou činnost

Okurky
Podržením plátku okurky na střeše úst jazykem po dobu 90 sekund můžete zastavit zápach z úst. Fytochemikálie okurky mohou zabíjet bakterie, které způsobují zápach z úst.

Banány
Dva banány vám dodají dostatek energie na 90minutový trénink a antioxidanty a draslík obsažené v banánu vám pomohou předcházet křečím.

Kešu
Kešu ořechy obsahují kyseliny anacardové, které mají schopnost zabíjet grampozitivní bakterie způsobující zubní kaz, akné, tuberkulózu, lepru, Francisella tularensis (původce onemocnění nazývaného tularémie), Streptococcus pneumonia (baktérie, hlavní příčina pneumonie).

Kiwi
Denní konzumace dvou kiwi hodinu před spaním je spojena se značným zlepšením kvality i kvantity spánku. Pomáhá vám také rychleji usnout. Protože kiwi je bohaté na serotonin, hormon štěstí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..